tisdag 10 april 2012

Trasigt armband


Foto:pappersprassel&plåt


Underskatta aldrig trasor de kan bli ett fint sommararmband. Satt med några trasbitar och snodde ihop det vilket slutade med att jag hade fått ihop ett armband som matchar fint med något vitt eller varför inte en jeansskjorta. Tycker det kan vara roligt att blanda äkta med lite oäkta för att få en personlig touch på det hela. 

Jag har nog inte en framtid som smyckesdesigner men ett väl användbart armband i smyckeslådan ett tag framöver ;)

Ha en fin eftermiddag, trots det gråa vädret ute. 

Kram/R


måndag 9 april 2012

Fjäder i fönster


Foto:pappsersprassel & plåt


Foto:pappsersprassel & plåt


Foto:pappsersprassel & plåt


Nu är påsken snart slut och pyntet ska ned. Mina fjäderringar har i år fått hänga i fönstret. Förra året använde jag dessa som ljusmanschetter till blockljus. Kul när det går att variera. Hoppas din påsk har varit fin. Jag har några dagar på Västkusten bakom mig och har njutit i fulla drag av sällskapet med familj och vänner. För att jag ska få riktig påskkänsla så ska den firas just på västkusten med en avslutande "påskevaga" (påskeld) på kvällen.
 I dag, annandag påsk så har det varit lugnet själv här hemma. Laddar batterierna för en ny vecka.

Trevlig afton!
Kram/R


onsdag 4 april 2012

"Good Friday"


Foto:pappersprassel&plåt


I dag är det långfredag, eller som det heter på engelska "Good Friday", vilket låter lite bättre kan jag tycka. I dag var den dag som Jesus dog på korset för dig och mig, för att vi ska ha chans till ett nytt liv tillsammans med honom om vi själva vill. Så denna dag som säkert var vääääääldigt lång för Jesus och hans närmsta så är det en bra dag som vi kan ta till oss mellan den goda maten och gemenskap med vänner och familj.Det är lätt att tänka att påsken är alla gulliga kycklingar, fjädrar i olika färger, ägg och kanske påskharen. Visst det är alla trevliga inslag i påskfirandet men stanna upp en stund och fundera på vad denna dag kan göra för skillnad i ditt liv.

När jag var liten hörde jag en sång i kyrkans "Segertoner" som jag kunde kännas dyster, men som jag i dag får tårar i ögonen när jag sjunger refrängen.

Nr 453 Text: Georg Bennard 1913, A Aleby 1925 Musik: Georg Bennard 1913

Jag vill älska det urgamla kors. I dess kraft skall jag segrande gå. Jag omfamnar det heliga kors tills jag segrarens krona skall få

Önskar dig en fortsatt fin påskhelg,
kram/Rani

Inväntar påsken


Foto: Pappersprassel & Plåt


Foto: Pappersprassel & Plåt



Foto: Pappersprassel & Plåt

Påskveckan, snart är det påskhelg och jag ser fram emot att träffa vänner och familjen. Här hemma har jag påskpyntat lite grann. Som vanligt inte så mycket färger. Hittade dessa fina Videunggrenar längst stranden på en promenad med min mor. Jag tycker att det är så vackert, de är så sköra och passar fint i glasvasen. 

Det har blivit lite tradition märker jag att göra ett litet stileben  i hörnet av vardagsrummet beroende på säsong. Hittade några påskägg från förra året som jag och min man fyllde med godis. Lite roligt att vi båda överraskade varandra med ägg från Granit. Mycket passande med två likadana då de blir snygga tillsammans som lite utsmyckning. 
Nu är det bara att fundera ut vad man ska fylla ägget med... jag är för det klassiska, smågodis i massor :)

Ha det så gott!

Kram/R