onsdag 30 november 2011

Lugn och ro

Foto:pappersprassel & plåt

Foto:pappersprassel & plåt


Grått, blått, regnigt och klart om vart annat. Dagens promenad bjöd på sidledes regn, smattrandes på huvan, blöta skor men ändå väl värt att få frisk luft. Nu är det lugn och ro i hemmets lugna vrå som gäller. Kan unna mig levande ljus och lite tid framför datorn en stund. Julklappsbestyret är klart och jag känner lugn över de förberedelser  julen innefattar.

Lugn och ro...en stund till, sedan blir det andra framtidsbestyr att ta hand om.

Ha en trevlig eftermiddag/kväll!

Kram/R

tisdag 29 november 2011

Små överraskningar




Foto: pappersprassel & plåt



Foto: pappersprassel & plåt





Även fast det ät några dagar kvar till december så börjar det kännas som jul. Det är så härligt att besöka olika vänner och se pyntet som doftar förväntan. Här hemma är det i vanlig ordning mycket vitt och lite zink. Det var längesedan som jag hade en röd jul, trivs med det vita. Nu fattas bara snön. 

Jag tycker det är mysigt med små överraskningar som jag skrivit om tidigare. Den här gången är det min man som ska få en överraskning varje söndag innan julafton. En typ av adventskalender kan man väl säga fast med endast fyra paket och inte 24. 

Häromdagen var det ju dags att tända det första ljuset, jag har varit så upptagen att jag inte hunnit lägga ut någon bild på det. Som Ni kan se så är det ganska enkelt pynt. I bakgrunden skymtar en tavla från  Formelle Design som jag kommer presentera lite närmre en annan dag. 

Nu håller vi tummarna för en vit jul.

Kram/R

måndag 28 november 2011

Jag ser stjärnor


Foto: pappersprassel & plåt



Tänk dig en iskall vinterkväll, du är ordentligt påpälsad. Kylan biter och doften av diesel från grannens raggarbil eller närmsta Sibyllagrill gör sig påmind. Tänk vad vacker en vinterkväll kan vara. Lyft sedan blicken och fånga in den stjärnklara himmeln, totalt slående. Vem är jag lilla människa i detta stora sammanhang...

Jag vet vad jag är just i idag. En människa som längtar efter friden. Inte bara julefriden som vi alla får en dos av under denna tiden på året. Jag längtar att få ha frid i mitt hjärta året runt, något som är möjligt tack vare julens budskap om den lilla killen i krubban som föddes i ett stall för din och min skull.

Jag skulle så gärna vilja plocka ned en egen stjärna från himlen. Jag vet att det inte går, men jag kan ju alltid plocka upp stjärnorna som legat undangömda ett tag, pynta med dem i fönstren och ansluta mig till julefriden tillsammans med så många andra människor. Och sedan får jag inte glömma att friden får finnas kvar även när det är dags att plocka ned stjärnorna igen.

Kram/R

fredag 25 november 2011

Ung 75-åring



Foto: pappersprassel & plåt


Bubblande härlig och helt fantastiskt rolig kväll hade jag och min vän Evelina i går då vi var på "Hjulafton" som Mediaspjuth arrangerade. Kvällen inleddes med glögg och mingel innan det var dags att sätta sig vid de dukade borden och inta en trerätters middag med underhållning och skratt tillsammans med bordssällskapet.

Under denna bejublade kväll fick alla gäster en julklapp att ta med sig hem. Jag är obotligt förtjust i presenter och blev så klart glad för den  presentkartongen. När jag öppnade den så fick jag se flera små askar i den.  Julklapparna är räddade ;) Skämt och sido... I år fyller Solstickan 75 år  och Mediaspjuth har varit med och tagit fram den grafiska formen på jubileumsasken. För Er som inte vet så har Solstickan funnits till förmån för barn och gamla där pengar samlats in. Einar Nerman är mannen som skapade den välkända Solstickepojken. Jag tror att de flesta av oss ser den lilla pojken framför oss när vi tänker på en tändsticksask, han finns givetvis kvar, men en flik uppe i högra hörnet avslöjar att Solstickan fyller 75 år.  Det finns två versioner av jubileumsformen, min personliga favorit är den med guld.

Foto: pappersprassel & plåt


Eftersom jag gillar Einar Nermans söta lilla Solstickepojke kunde jag inte motstå att köpa Kristina Starks lilla tändstickshållare, där hon i sin design behållit den lilla pojken genom en exakt utskärning så asken kommer fram. Modernt men med respekt för ursprunget, det gillar jag!

Tändsticksaskar har en förmåga att förtrolla båda barn och vuxna. Doften av en nytänd trästicka går inte att jämföras med en tändare som  visserligen gör samma jobb, jag skulle kunna plocka fram flera minnen bara genom att tända en trästicka.

På tal om tändsticksaskar, de finns över hela världen. Första gången jag var på Bali var sommaren 2006. Jag var där med ett stort gäng amerikaner som blandade volotärarbete med ta vara på de härliga vågorna för att surfa. Vid ett tillfälle städade vi av en stor volleybollplan och mitt i all bråte så hittade jag en skatt. Jag tjöt till av glädje och de andra tittade lite snett på mig och undrade vad det var för något jag hittat bland allt skräp. Jo, en tändsticksask liknande den jag har en bild på fast det stod på engelska "Three stars, safety matches, Jönköping". Stolt som en tupp gick jag runt och visade min nyfunna skatt även fast den var mer värd i mina ögon än de frågande amerikanerna.

Jag vet att man brukar ladda upp med ljus nu i mörkare tider, men glöm inte bort Solstickan. Trevlig helg allihopa!

/R







torsdag 24 november 2011

Gula feta katter

Foto: pappersprassel & plåt


Foto: pappersprassel & plåt


Foto: pappersprassel & plåt


Då var det dags, årets lussebak. Det skulle väl inte vara några problem att klämma in i schemat? Jag satt tillsammans med grannen med förberedelser för söndagens adventsmys för de på innergården och glömde helt bort att jag hade mina gula katter på jäsning. Jag fick en mindre chock när jag lyfte på bakduken till de openslade  godsakerna. De hade växt, växt och växt ihop. Hoppsan! Fram med russin och ägg för att fixa det sista innan de skulle in i ugnen. Tur att de smakar samma oavsett om de sitter ihop eller inte. Nytt för i år blir kanske en "hel plåt" till adventsmyset kanske ;) Det blev gula feta katter, myntar härmed uttrycket att jag gjort en Garfield.

Måste passa på att hojta lite extra för penseln från Bruka, med den i köket går det både smidigt och lätt att pensla diverse bullar. Jag fick min för några veckor sedan av systeryster. 

Premiärsmakar en katt för mig själv till kaffet idag. Ha det fint!

/R

onsdag 23 november 2011

13N54'20.11" 89W43'33"





Foto: pappersprassel & plåt




Foto: pappersprassel & plåt



Foto: pappersprassel & plåt




Längtar Du till varmare breddgrader? Det gör jag. Koordinaten i rubriken går till varma härliga El Salvador, närmare bestämt ett kaffeplantage där. Du behöver inte åka så långt för att få del av den här värmen. Årets glögg från Blossa andas kaffe och är ett samarbete med johan & nyströms.

Även fast jag själv inte tål glögg så bra, varken de starka kryddorna eller i detta fallet alkoholen så tycker jag att flaskan är riktigt snygg. Koordinaterna gör det inte sämre, gammal seglare som jag är. Och visst påminner flaskans färg om härliga kaffebönor.

Tycka vad man vill om Blossas glögg, men en sak tycker jag de ska ha en stor eloge för. Sedan deras lansering har de haft en konsekvent marknadsföring och PR, vilket gör att 100% av Sveriges vuxna befolkning idag känner till Blossa som varumärke. Inte illa!

Vi får se om jag bara doftar på glöggen eller om jag kanske kanske smuttar lite försiktigt.

tisdag 22 november 2011

Chans att vinna charmig julbricka

Förresten, min vän Diana som driver Mr. Fågel lottar nu ut två fina julbrickor. Vill du vara med och tävla så gå in här . Visst blir man sugen :)

Foto: Mr Fågel

Nedräkningen har börjat...

Hittade en liten låda som ligger i den stora jullådan. Bara att börja kreera.

 Jag tycker det är roligt att blanda inköpen. Fyndade en kristallkrona från Erikshjälpen förra året som gav mig över 30 stycken prismor, lycka! De små glaskulorna köpte jag in några innan jul och kompletterade några under mellandagsrean. Pärlhalsbandet har fått agera "glitter" i granen och finns på närmaste sytillbehörsbutik.  Stjärnorna som hänger här nedanför är från Bruka, även de inköpta för några år sedan och som blev en glad överraskning från jullådan.  Ja, det är roligt att börja fundera och klura hur advent och december månad ska utformas. 




Foto:pappersprassel & plåt



Foto:pappersprassel & plåt



Foto:pappersprassel & plåt



Foto:pappersprassel & plåt


måndag 21 november 2011

Färgpiller

I dag har det varit en grå novemberdag. Det har duggat lätt ute och även fast jag varit ute en stund blev jag inte direkt piggare av det. Jag har plockat fram lite botmedel på för en grå dag. En stor kopp te från den här färgglada burken, inte nog med att det har en härlig smak av lakrits  jag gillar  burken som även den lyser upp lite i dag. Kan hända att jag nallar lite från gårdagens äppelpaj också :)

Foto: pappersprassel & plåt


Ska göra denna dag mer färgrik än vad den kanske egentligen är. Hoppas färgpillren hjälper.  Önskar att  du kan komma ihåg denna dag som mindre grå  efter att ha besökt pappersprassel & plåt


Foto: pappersprassel & plåt


I morgon ska jag ta mig upp på vinden för att kolla till adventslådan, mer om det då.

Nu ska jag fortsätta njuta av mitt te.

Kram/R

söndag 20 november 2011

Ny liten kompis


Foto: pappersprassel & plåt




Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne....

Jag har haft förmånen att hälsa på min vän Marina (grattis på namnsdagen förresten) i Göteborg över ett dygn. Kul med lite miljöombyte och särskilt att komma till Götet som ligger nära mitt hjärta. Marina har en liten solstråle som heter Tindra och som har blivit min nya kompis. Jag har väldigt mycket av barnasinnet kvar i mig även då jag är 30 + , kanske är det därför som det är enkelt att koppla med småfolket? Det har varit hur mysigt som helst att umgås med tjejerna och jag passade på att fånga lite intryck från dagen.



Foto: pappersprassel & plåt

Foto: pappersprassel & plåt



lördag 19 november 2011

Grattis fina vän



I dag fyller en nära vän till mig. Vi har känt varandra så långt tillbaks som jag kan minnas.

När man tänker på livet så är det många människor som passerar revy under åren. Andra fastnar i hjärtat lite extra, som den här vännen. Den här vännen har blivit som familj, kanske blir det så när man har känt varandra hela livet? 

Själv älskar jag vita blommor och vet att hon gör detsamma, så valet var inte så svårt. Sedan är det roligt att pyssla till det lite extra istället för en blomkruka. Med lite papper, snöre och ett kort med personlig text så är blomman snart på plats i rätt hem.

Förresten, om Ni är intresserade att glänta på dörren till det vackra vita hemmet som blomman ska stå i så kika in imitt skåp och låt dig inspireras.

Stort GRATTIS älskade vän!

Kram Rani

Störd skönhetssömn

Foto: pappersprassel & plåt

Det sista har jag haft svårt att sova på nätterna, mest för att jag kommit på något kreativt projekt på kvällen som inte vill släppa tanken fast det är dags att sova. Likadant blev det natten som gick, inte nog med det så vaknade jag lite för tidigt. Efter att ha legat och vridit mig en stund och insett att det inte var något alternativ att somna om så gav jag upp och tassade försiktigt ut i vardagsrummet, tände ljus och plockade fram min "lilla vita", sedan var det bara att köra igång med den där tanken som snurrat fram och tillbaka under natten.


God morgon :)

onsdag 16 november 2011

Pärlan

Foto: pappersprassel & plåt


I går kväll så var jag tillsammans med ett femtiotal andra tjejer/kvinnor/damer på en härlig afton som en av mina vänner anordnat. Det bjöds på god mat, mingel och inbjudande fint dukade bord. Runt servetterna var det virat ett ullsnöre med en pärla på, denna pärla kom att symbolisera kvällen. 


Cajsa Tengblad föreläste med temat "Revolt mot duktigheten - att ha sitt värde i den man är, inte i det man gör" Detta är något som inte bara jag sög åt mig under kvällen. Det är så lätt att prestera och göra bra ifrån sig och fylla på stjärntanken, istället för att fylla på "hjärtetanken" Det slog mig än en gång att värdet på mig själv kommer utifrån den jag är och det förändras inte om jag så skulle ha storstädat hemma, hunnit handla och göra upp veckans meny för att sedan skicka lite fina hälsningar till vänner och slutligen piffa till det lite extra i hemmet. 


Nej, jag är värdefull ändå. Och det är Du med "Pärlan", glöm inte det!


Kram R

tisdag 15 november 2011

Ljuvligt

Foto: pappersprassel & plåt


November månad, vid den här tiden var det snö förra året om jag inte minns fel. Idag har det varit en oroligt vacker dag, efter att ha kommit utanför dörren och solstrålarna totalt träffade mig i ansiktet fanns det ingen återvändo. In igen och byta om för att ta ett varv runt sjön, för att sedan avsluta med en god kopp kaffe och något gott till. Ljuvligt, fantastiskt och helt underbart att ha möjligheten att vara ute just idag. 



måndag 14 november 2011

Vardagslyx

Foto: pappersprassel & plåt


De här godbitarna fick jag av grannen. Praliner är underskattade, det är något fantastiskt gott och samtidigt små vackra skapelser. Jag fullständigt älskar den kombinationen. Just dessa kommer från butiken La Gott som ligger 25 steg från min ytterdörr. Jag har ganska bra karaktär, bara så Ni vet ;)

Pappas dag

Foto: pappersprassel & plåt


Egentligen betyder ju pappa lika mycket för mig varje dag, men just den här dagen får han stoltsera tillsammans med många andra pappor. Idag är det lite extra uppmärksamhet som gäller. I alla år som jag haft pappa  i mitt liv så har det pysslats med egenhändiga små hälsningar. Åren har gått sedan jag satt med kritorna och i år blev det ett litet fotocollage dagen till ära. Pyssligt fast på ett mer vuxet sätt, för oavsett min ålder kommer han alltid vara min pappa.

söndag 13 november 2011

Humörhöjare

Foto: pappersprassel & plåt


Det finns vissa platser där det totalt bubblar inom en, som en nöjespark för vuxna där det går att supa in allt det vackra. Design och färger blir en rejäl humörhöjare på denna plats.  En sväng in på  Linnmans gör det lilla extra i stan. Var sjätte vecka byter de utställning vilket gör att det ständigt känns fräscht och uppdaterat. Ta en sväng dit du med, jag lovar att du inte blir besviken!

torsdag 10 november 2011

Färgrikt & Smakrikt

Foto: pappersprassel & plåt


På torsdagar så har jag och min man "fredag" då det lagas lite god mat och vi tänder lite ljus och har en trevlig kväll. Antingen med något kul på tv:n eller bara att umgås i lugn och ro. På den riktiga fredagen så blir det ofta att man hittar på något med några andra eller är uppbokad på annat sätt, så på torsdagar är det färgrikt och smakrikt hemma hos oss :)

tisdag 8 november 2011

Teamwork

Foto: pappersprassel & plåt


I många år har jag och syrran fått njuta av mammas goda tunnbröd. Det har alltid varit välkommet då hon varit på besök och vi fått lägga några påsar i frysen. Både jag och syrran tyckte det var dags att axla brödbaket så vi kan göra det själva. Det blev en rolig kväll där teamwork var en viktig ingrediens. En härlig doft spred sig i köket och vi klappade varandra på axeln då 24 härliga brödkakor låg på hög under bakduken.